A svět se točí dál

Domácí melounový nanuk recept

Na přípravu domácího melounového nanuku budeme potřebovat: 1 červený (vodní) meloun, 1 lžíci šťávy z limetky, 1 lžíci medu, formy na nanuk, dřívka na držení nanuku (stačí i menší kávová lžička).

Červený vodní meloun rozkrojíme, vydlebeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky do dvou hrnků. Další půl hrnku na kostičky nakrájeného melounu si zatím odložíme stranou.

Nakrájený meloun, limetkovou šťávu a med vložíme do mixeru a rozmixujeme dohladka (pěnu, která se při mixování vytvoří na povrchu, odstraníme).

K rozmixované hmotě přidáme i zbylý půlhrnek nakrájeného melounu a nalijeme ji do připravených formiček. Formičky přikryjeme potravinovou folií, přes kterou propíchneme dřívko na držení nanuku.

Formičky s melounovým nanukem vložíme do mrazáku a necháme alespoň šest hodin ztuhnout.

Domácí melounový nanuk přeje dobrou chuť.


Další články:

Domácí jogurt z mléka.

Snadný chia pudink se hodí k dietě nebo po cvičení k doplnění bílkovin.

Výhodně položený ostrov Malta leží společně se sousedním ostrovem Malta uprostřed Středozemního moře.

Jarní kopřivová omeleta se z obou stran opeče na rozehřátém tuku.

Sladkou mízu při naříznutí ronící javor cukrový dorůstá ve volné přírodě do výšky až 37 metrů.

Špenát z kopřiv dochutíme mletým pepřem, muškátovým oříškem, česnekem a solí.

Tradiční domácí příprava kysaného zelí v nádobě.

Řecký ostrov Ithaka známe z Homérových eposů.

Recept na kopřivový sirup z čerstvých kopřiv proti škrábání v krku i rýmě.

Středomořský ostrov Gozo leží dvacet minut plavby od sousedního ostrova Malta.

Jarní kopřivová nádivka se hodí nejen o Velikonocích.

Turisty oblíbený řecký ostrov Santorini se nachází v Egejském moři.

Závin s kopřivami pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.

A svět se točí dál

Domácí melounový nanuk je atraktivní letní pochoutka, kterou uděláte radost nejen dětem.

A svět se točí dál.