Na přípravu domácího melounového nanuku budeme potřebovat: 1 červený (vodní) meloun, 1 lžíci šťávy z limetky, 1 lžíci medu, formy na nanuk, dřívka na držení nanuku (stačí i menší kávová lžička).
Červený vodní meloun rozkrojíme, vydlebeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky do dvou hrnků. Další půl hrnku na kostičky nakrájeného melounu si zatím odložíme stranou.
Nakrájený meloun, limetkovou šťávu a med vložíme do mixeru a rozmixujeme dohladka (pěnu, která se při mixování vytvoří na povrchu, odstraníme).
K rozmixované hmotě přidáme i zbylý půlhrnek nakrájeného melounu a nalijeme ji do připravených formiček. Formičky přikryjeme potravinovou folií, přes kterou propíchneme dřívko na držení nanuku.
Formičky s melounovým nanukem vložíme do mrazáku a necháme alespoň šest hodin ztuhnout.
Domácí melounový nanuk přeje dobrou chuť.
Další články:
Domácí jogurt z mléka.
Snadný chia pudink se hodí k dietě nebo po cvičení k doplnění bílkovin.
Výhodně položený ostrov Malta leží společně se sousedním ostrovem Malta uprostřed Středozemního moře.
Jarní kopřivová omeleta se z obou stran opeče na rozehřátém tuku.
Sladkou mízu při naříznutí ronící javor cukrový dorůstá ve volné přírodě do výšky až 37 metrů.
Špenát z kopřiv dochutíme mletým pepřem, muškátovým oříškem, česnekem a solí.
Tradiční domácí příprava kysaného zelí v nádobě.
Řecký ostrov Ithaka známe z Homérových eposů.
Recept na kopřivový sirup z čerstvých kopřiv proti škrábání v krku i rýmě.
Středomořský ostrov Gozo leží dvacet minut plavby od sousedního ostrova Malta.
Jarní kopřivová nádivka se hodí nejen o Velikonocích.
Turisty oblíbený řecký ostrov Santorini se nachází v Egejském moři.
Závin s kopřivami pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Domácí melounový nanuk je atraktivní letní pochoutka, kterou uděláte radost nejen dětem.