Na přípravu domácího pečeného čaje se zázvorem budeme potřebovat:
3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranče, rozinky), 1 skořicovou kůru. 3 badyány, 5 hřebíčků, 5 cm zázvoru
Postup přípravy:
Větší ovoce pokrájíme na kostky, jablka před krájením zbavíme jádřinců (případně i oloupeme). Všechno ovoce rozprostřeme do zapékací keramické mísy a promícháme. Přidáme cukr v množství dle sladkosti ovoce (běžně se používá 0,5-1 kg cukru na 3 kg ovoce, ale pokud máte rádi přirozenou sladkost ovoce, slaďte pouze minimálně). Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách promícháme. Hotový pečený čaj se zázvorem plníme ještě horký do skladovacích skleniček a zakápneme tuzemským.
Další články:
Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Jaký materiál se používá na ložní prádlo a jaké mají vlastnosti.
Pohanková pomazánka je dochucená česnekem, pepřem a solí.
Energetické štítky označují energetickou náročnost.
Koření šafrán znali již před tisíciletími tehdejší Peršané.
Pohankový kuba který naplníme směsí.
Několik rad pro výběr chladničky a čemu věnovat pozornost.
Pomerančový džus se může chutí lišit.
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Domácí pečený čaj se zázvorem je recept na jídlo připravené ze zázvoru.