A svět se točí dál

Domácí pečený čaj se zázvorem

Zázvor v kuchyni

Na přípravu domácího pečeného čaje se zázvorem budeme potřebovat:

3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranče, rozinky), 1 skořicovou kůru. 3 badyány, 5 hřebíčků, 5 cm zázvoru

Postup přípravy:

Větší ovoce pokrájíme na kostky, jablka před krájením zbavíme jádřinců (případně i oloupeme). Všechno ovoce rozprostřeme do zapékací keramické mísy a promícháme. Přidáme cukr v množství dle sladkosti ovoce (běžně se používá 0,5-1 kg cukru na 3 kg ovoce, ale pokud máte rádi přirozenou sladkost ovoce, slaďte pouze minimálně). Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách promícháme. Hotový pečený čaj se zázvorem plníme ještě horký do skladovacích skleniček a zakápneme tuzemským.


Další články:

Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Jaký materiál se používá na ložní prádlo a jaké mají vlastnosti.

Pohanková pomazánka je dochucená česnekem, pepřem a solí.

Energetické štítky označují energetickou náročnost.

Koření šafrán znali již před tisíciletími tehdejší Peršané.

Pohankový kuba který naplníme směsí.

Několik rad pro výběr chladničky a čemu věnovat pozornost.

Pomerančový džus se může chutí lišit.

Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.

A svět se točí dál

Domácí pečený čaj se zázvorem je recept na jídlo připravené ze zázvoru.

A svět se točí dál.