Na přípravu jídla maracujová marmeláda budeme potřebovat:
8 ks maracuji, 250 g jahod, 100 g borůvek nebo ostružin, 350 g želírovacího cukru
Postup přípravy:
Maracuje rozřízneme a lžičkou vydlabeme dužinu i se semeny. Ostatní ovoce propláchneme a necháme okapat. Vše vložíme do hrnce, zasypeme želírovacím cukrem a necháme uležet. Pak na mírném plameni uvedeme do varu a vaříme nejméně 10 minut. Naplníme do zavařovacích skleniček, dobře je uzavřeme a necháme v páře při 90 °C asi na 15 minut přichytit.
Další články:
Jak stará je rotunda na hoře Říp, která je poutním místem.
Švarcvaldky pochází z oblasti pohoří Schwarzwald.
Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.
Klobouk panamák byl nezbytný módní doplněk.
Pomerančový džus se může chutí lišit.
Karambola je především dekorativní.
Hrad Buchlov se pyšní mimo jiné i vzácnými sbírkami.
Stvořidla na Sázavě patří k nejkrásnějším úsekům.
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Maracujová marmeláda je recept na přípravu exotické pochoutky.