A svět se točí dál

Maracujová marmeláda

Maracuja

Na přípravu jídla maracujová marmeláda budeme potřebovat:

8 ks maracuji, 250 g jahod, 100 g borůvek nebo ostružin, 350 g želírovacího cukru

Postup přípravy:

Maracuje rozřízneme a lžičkou vydlabeme dužinu i se semeny. Ostatní ovoce propláchneme a necháme okapat. Vše vložíme do hrnce, zasypeme želírovacím cukrem a necháme uležet. Pak na mírném plameni uvedeme do varu a vaříme nejméně 10 minut. Naplníme do zavařovacích skleniček, dobře je uzavřeme a necháme v páře při 90 °C asi na 15 minut přichytit.


Další články:

Jak stará je rotunda na hoře Říp, která je poutním místem.

Švarcvaldky pochází z oblasti pohoří Schwarzwald.

Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.

Klobouk panamák byl nezbytný módní doplněk.

Pomerančový džus se může chutí lišit.

Karambola je především dekorativní.

Hrad Buchlov se pyšní mimo jiné i vzácnými sbírkami.

Stvořidla na Sázavě patří k nejkrásnějším úsekům.

Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.

A svět se točí dál

Maracujová marmeláda je recept na přípravu exotické pochoutky.

A svět se točí dál.