Na kuchyňskou přípravu masové bábovky z mletého masa budeme potřebovat: 1 kilogram mletého masa (mix vep. + hov.), 1-2 cibule, česnek, sádlo, 2 vejce, strouhanku, hořčici, sůl, mletý pepř, chléb.
K mletému masu přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a vejce a vše dobře promícháme.
Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, vložíme masovou směs, vložíme do trouby předem vyhřáté na 150 °C, ve které pečem zhruba 1 hodinu, poté teplotu postupně zvyšujeme na 200 °C. Po hodině a půl vyklopíme masovou bábovku z mletého masa z formy, položíme ji na plech a na zhruba 10 minut ještě vrátíme do trouby, aby se na povrchu masové bábovky vytvořila kůrka.
Masovou bábovku z mletého masa podáváme s chlebem a hořčicí.
Další články:
Východoasijský makak chocholatý žije na ostrově Celebes.
Drobné kapiláry v lidském těle spojují tepny s žilami.
Chutné jehněčí kolínko se šťouchanými brambory je gurmánský zážitek sám o sobě.
Opice makak lví se živí ořechy, plody, listím, květy, hmyzem či houbami.
Ještě teplé taštičky plněné fetou se před podáváním pokapou medem.
Finské jezero Saimaa se nachází na východě Finské jezerní kotliny.
Upečené masové taštičky plněné mletým masem, dýní a květákem podáváme se zakysanou smetanou nebo jinou vhodnou přílohou.
Kyrgyzstánské jezero Issyk-kul obklopuje úchvatná horská scenerie.
Při podávání plněné řecké taštičky doplníme jogurtem smíchaným s česnekem a kouskem ochuceného másla.
Barokní Vrtbovská zahrada Praha krášlí českou metropoli.
Ve 2. polovině 18. století vzniklé zahrady pod Pražským hradem, které vznikly ve svahu za malostranskými šlechtickými paláci.
Ve vnitrozemí asijského kontinentu se nacházející Aralské jezero vysychá značným tempem.
Masová bábovka z mletého masa se podává s chlebem a hořčicí.