A svět se točí dál

Na jakou teplotu by se mělo maso při grilování propéct

Na jakou teplotu by se mělo maso při grilování propéct?

Grilování masa
Teplota by se měla při grilování udržet po dobu deseti minut na hodnotě 70 °C v celém objemu grilovaného masa.

Při grilování bychom měli dosáhnout teploty masa minimálně sedmdesát stupňů celsia v celém objemu připravovaného jídla a tuto teplotu udržet po dobu nejméně deset minut. Takový žár má potenciál usmrtit většinu případných mikroorganismů, které se mohou v mase vyskytovat a stát se původcem onemocnění. Pokud nemáme speciální teploměr, správnou teplotu poznáme i tak, že po rozkrojení není maso polosyrové a nevytéká z něj růžová tekutina s mikroorganismy. Dobře upečené maso pozná i laik podle toho, že se snadno odděluje od kosti.


Další články:

Brambory se začaly pěstovat před osmi tisíci lety na březích jezera Titicaca.

Rejnok manta se živí planktonem a malými rybkami.

Kuandu obecný obývá velké plochy Jižní Ameriky.

Výroba instantní kávy mražením nebo rozprašováním.

Jak vzniká med? Ve včelím úlu jej vyrábí včely.

Narvalí roh slouží jako čidlo a napomáhá vnímat změny v okolí.

Velká sfinga v Gíze se vzhledem lvího těla s lidskou tváří se tyčí v blízkosti velkých pyramid.

Psi a vlci mají společného předka v době pleistocénu.

Suezský průplav se rozšiřuje a zvyšuje kapacitu počtu lodí, které jím mohou proplouvat.

Ostrov Capri v blízkosti pobřeží jižní Itálie je relativně malý a to umožňuje pohybovat se v úzkých křivolakých uličkách i pěšky.

A svět se točí dál

Na jakou teplotu by se mělo maso při grilování propéct?

A svět se točí dál.