Na jakou teplotu by se mělo maso při grilování propéct?
Při grilování bychom měli dosáhnout teploty masa minimálně sedmdesát stupňů celsia v celém objemu připravovaného jídla a tuto teplotu udržet po dobu nejméně deset minut. Takový žár má potenciál usmrtit většinu případných mikroorganismů, které se mohou v mase vyskytovat a stát se původcem onemocnění. Pokud nemáme speciální teploměr, správnou teplotu poznáme i tak, že po rozkrojení není maso polosyrové a nevytéká z něj růžová tekutina s mikroorganismy. Dobře upečené maso pozná i laik podle toho, že se snadno odděluje od kosti.
Další články:
Brambory se začaly pěstovat před osmi tisíci lety na březích jezera Titicaca.
Rejnok manta se živí planktonem a malými rybkami.
Kuandu obecný obývá velké plochy Jižní Ameriky.
Výroba instantní kávy mražením nebo rozprašováním.
Jak vzniká med? Ve včelím úlu jej vyrábí včely.
Narvalí roh slouží jako čidlo a napomáhá vnímat změny v okolí.
Velká sfinga v Gíze se vzhledem lvího těla s lidskou tváří se tyčí v blízkosti velkých pyramid.
Psi a vlci mají společného předka v době pleistocénu.
Suezský průplav se rozšiřuje a zvyšuje kapacitu počtu lodí, které jím mohou proplouvat.
Ostrov Capri v blízkosti pobřeží jižní Itálie je relativně malý a to umožňuje pohybovat se v úzkých křivolakých uličkách i pěšky.
Na jakou teplotu by se mělo maso při grilování propéct?