Zapomenuté potraviny na talíři
Na přípravu jídla pohankový kuba budeme potřebovat:
250 g pohankových krup, 100 g sušených hub, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, olivový olej, petrželku, pepř, strouhanku
Postup přípravy:
Sušené houby necháme ve vodě změknout. Na oleji osmahneme cibulku, vsypeme houby, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a chvíli dusíme. Přidáme propláchnuté pohankové kroupy, nastrouhaný česnek a přilijeme potřebné množství vody (1:1,5) a 5 minut povaříme. Pekáč si mezitím vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme hotovou směsí a dáme na asi 20 minut zapéct.
Další články:
Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.
Koření šafrán znali již před tisíciletími tehdejší Peršané.
Pomerančový džus se může chutí lišit.
Jak stará je rotunda na hoře Říp, která je poutním místem.
Klobouk panamák byl nezbytný módní doplněk.
Pohanková pomazánka je dochucená česnekem, pepřem a solí.
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Hrad Buchlov se pyšní mimo jiné i vzácnými sbírkami.
Jak fungují 3D brýle, aby divák film vnímal třírozměrně.
Energetické štítky označují energetickou náročnost.
Pohankový kuba je recept na jídlo připravené z pohanky.