Surovina potřebné na přípravu polévky s červenou čočkou:
Množství na 4 porce: 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 300 g mrkve, 1 petržel, 200 g listového špenátu, 200 g červené čočky, 2 lžíce oleje, 800 g zeleninového vývaru, kmín, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř.
Postup přípravy tohoto receptu: Cibuli a stroužky česneku očistíme a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kousky. Špenát důkladně opereme. Červenou čočku propláchneme a necháme ji okapat.
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém opečeme cibuli, česnek, mrkev a petržel. Přisypeme čočku a společně krátce orestujeme.
Připravovanou směs nakonec zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přidáme špetku kmínu a bobkový list. Osolíme, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme asi 15 minut.
Na závěr vyjmeme bobkový list a polévku jen krátce rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme ji dosolit a přidáme špenát. Nakonec polévku s červenou čočkou už jen krátce (cca 5 minut) povaříme a podáváme.
Další články:
V okrese Karlovy vary stojí Hauenštejn neboli Horní hrad pocházející z druhé poloviny 13. století.
Hookeův zákon řeší pružnost elastických těles.
Motýl batolec červený žije od jihovýchodní Anglie po východní Asii.
Oficiální sídlo anglické královny, hrad Windsor hraje unikátní roli v britské kultuře.
Ohmův zákon upravuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem.
Románská bazilika sv. Jiří na Pražském hradě vznikla v době kolem roku 920.
V Českém ráji se nacházející hrad Kost je nejzachovalejší gotický hrad u nás.
Ceněné rýžové kartáče se vyrábějí z kořenů některých trav.
Antilopa voduška červená dorůstá velikosti těla 130 až 190 centimetrů.
Jehličnatá dřevina tis červený roste i na území České republiky.
Lahodná mrkvová polévka se smetanou se připravuje z brambor a mrkve.
Šumavský hrad Pajrek se stal zříceninou.
Chuť polévky s červenou čočkou skvěle podtrhne ostatní jídla tvořící polední menu anebo může i sama zasytit jako samostatný chod.