Na přípravu sirupu z arónie budeme potřebovat:
plody arónie, voda, kyselina citronová, cukr, vymyté lahve do kterých budeme sirup plnit.
Postup přípravy:
Plody arónie omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do čtyřlitrové zavařovačky. Smícháme s kyselinou citronovou, sklenice dolijeme vychladlou převařenou vodou a necháme dva dny stát. Poté bobule rozmačkáme a přes čisté plátno necháme šťávu vykapat. Na jeden litr vykapané šťávy přidáme 1 kg cukru a necháme za občasného promíchání rozpustit, což trvá asi 2 hodiny. Hotový sirup plníme do vymytých lahví a skladujeme na chladném místě. Sirup by měl při vhodném skladování vydržet několik měsíců a hodí se jak na přípravu šťávy, tak i jako sladidlo do čaje.
Další články:
Domácí zázvorový sirup nalijeme do lahve.
Několik rad pro výběr chladničky a čemu věnovat pozornost.
Pohankový kuba který naplníme směsí.
Kočičí chování a řeč těla kterou se projevují.
Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Domácí pečený čaj se zázvorem si zachová přirozenou sladkost ovoce.
Zázvorové sušenky pokládáme na suchý plech.
Jaký materiál se používá na ložní prádlo a jaké mají vlastnosti.
Domácí sirup z arónie můžeme použít i jako sladidlo do čaje.