Na přípravu sušené arónie budeme potřebovat:
bobule arónie, papír na který bobule rozložíme, skleněná dobře uzavíratelná nádoba na uložení.
Postup přípravy:
Bobule arónie otrháme i se stopkami a rozložíme na papír do teplé místnosti, nejlépe blízko topení. Asi za týden plody otrháme od stopek a pokud bude třeba, necháme ještě dosušit. Sušená arónie se skladuje v dobře uzavřených nádobách. Chceme-li sušenou arónii použít do moučníků, zalijeme ji vodou, přivedeme do varu, plamen vypneme a necháme takto do druhého dne máčet v cukrovém nálevu. Poté zpracováváme jako ostatní ovoce.
Další články:
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Domácí zázvorový sirup nalijeme do lahve.
Jaký materiál se používá na ložní prádlo a jaké mají vlastnosti.
Domácí pečený čaj se zázvorem si zachová přirozenou sladkost ovoce.
Několik rad pro výběr chladničky a čemu věnovat pozornost.
Koláč s arónií upečeme.
Pohankový kuba který naplníme směsí.
Zázvorové sušenky pokládáme na suchý plech.
Kočičí chování a řeč těla kterou se projevují.
Sirup z arónie naplníme do lahví.
Sušená arónie je recept na jídlo připravené z plodů arónie.