Na přípravu zázvorových sušenek budeme potřebovat:
200 g másla, 200 g hnědého cukru, vejce, 100 g melasy, 400 g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, 3 lžičky mletého zázvoru, lžičku skořice, 150 g kandovaného zázvoru.
Postup přípravy:
Máslo utřeme s cukrem, melasou a vajíčkem. Mouku se solí a kořením vmícháme do máslové směsi a přidáme zázvor. Velice pomalu zpracujeme těsto, ze kterého poté připravíme kuličky a ty pokládáme rovnoměrně na suchý plech. Pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Další články:
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Několik rad pro výběr chladničky a čemu věnovat pozornost.
Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.
Domácí pečený čaj se zázvorem si zachová přirozenou sladkost ovoce.
Jaký materiál se používá na ložní prádlo a jaké mají vlastnosti.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Pohanková pomazánka je dochucená česnekem, pepřem a solí.
Koření šafrán znali již před tisíciletími tehdejší Peršané.
Pohankový kuba který naplníme směsí.
Pomerančový džus se může chutí lišit.
Zázvorové sušenky jsou recept na jídlo připravené ze zázvoru.