A svět se točí dál

Zázvorové sušenky

Zázvor v kuchyni

Na přípravu zázvorových sušenek budeme potřebovat:

200 g másla, 200 g hnědého cukru, vejce, 100 g melasy, 400 g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, 3 lžičky mletého zázvoru, lžičku skořice, 150 g kandovaného zázvoru.

Postup přípravy:

Máslo utřeme s cukrem, melasou a vajíčkem. Mouku se solí a kořením vmícháme do máslové směsi a přidáme zázvor. Velice pomalu zpracujeme těsto, ze kterého poté připravíme kuličky a ty pokládáme rovnoměrně na suchý plech. Pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.


Další články:

Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.

Několik rad pro výběr chladničky a čemu věnovat pozornost.

Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.

Domácí pečený čaj se zázvorem si zachová přirozenou sladkost ovoce.

Jaký materiál se používá na ložní prádlo a jaké mají vlastnosti.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Pohanková pomazánka je dochucená česnekem, pepřem a solí.

Koření šafrán znali již před tisíciletími tehdejší Peršané.

Pohankový kuba který naplníme směsí.

Pomerančový džus se může chutí lišit.

A svět se točí dál

Zázvorové sušenky jsou recept na jídlo připravené ze zázvoru.

A svět se točí dál.