Stejně jako grilovaná masa si i grilovaná zelenina zaslouží chuťově vyvážený doprovod v podobě nejrůznějších dipů a omáček. Jistě si je můžete přinést už hotové z obchodum, ale také si můžete pohrát s dochucením podle svého gusta.
Když se rozhodneta připravit si dip sami, jako osvědčený pomocník se nabízí kvalitní a hustý smetanový jogurt, který se hodí jako základ jak na některé marinády, tak na omáčky. Jogurtový dip však má ještě jednu výhodu - je mnohem méně kalorický.
Variant, jak jogurtový dip umíchat, existuje nepřeberné množství. Klasikou je do jednoho plnotučného jogurtu přidat dva stroužky utřeného česneku, jednu snítku rozmarýnu a černý pepř. O něco ostřejší verzí je dip, kdy do jogurtu vmícháme pažitku, pepř, sůl a čerstvý křen. Nakonec vše zjemníme trochou olivového oleje.
Jogurtové dipy:
S česnekem ozdobíme bylinkami.
S koprem, do jogurtu přidáme nasekaný kopr...
S mátou podle chuti osolte a opepřete.
S limetkou a bylinkami nalezne použití také jako dressing do hamburgerů.