A svět se točí dál

Jogurtové dipy se hodí nejen k masu

Jogurtový dip
Jogurtové dipy se hodí nejen k masu.

Stejně jako grilovaná masa si i grilovaná zelenina zaslouží chuťově vyvážený doprovod v podobě nejrůznějších dipů a omáček. Jistě si je můžete přinést už hotové z obchodum, ale také si můžete pohrát s dochucením podle svého gusta.

Když se rozhodneta připravit si dip sami, jako osvědčený pomocník se nabízí kvalitní a hustý smetanový jogurt, který se hodí jako základ jak na některé marinády, tak na omáčky. Jogurtový dip však má ještě jednu výhodu - je mnohem méně kalorický.

Variant, jak jogurtový dip umíchat, existuje nepřeberné množství. Klasikou je do jednoho plnotučného jogurtu přidat dva stroužky utřeného česneku, jednu snítku rozmarýnu a černý pepř. O něco ostřejší verzí je dip, kdy do jogurtu vmícháme pažitku, pepř, sůl a čerstvý křen. Nakonec vše zjemníme trochou olivového oleje.

Jogurtové dipy:

S česnekem ozdobíme bylinkami.

S koprem, do jogurtu přidáme nasekaný kopr...

S mátou podle chuti osolte a opepřete.

S limetkou a bylinkami nalezne použití také jako dressing do hamburgerů.

A svět se točí dál

Jogurtové dipy se hodí nejen k masu.

A svět se točí dál.