Ve středověku se mezi řemeslníky říkalo, že je snazší získat dobré víno než docela chutný ocet.
V době panování Karla VI. Francouzského (1368 až 1422) utvořii francouzští výrobci octa vlastní cech, který se staral o ochranu receptu a měl velmi přísná pravidla pro vstup. Ve skutečnosti spočívalo tajemství tehdejšího octa v obsahu složek s intenzivním aromatem, jako je pepř či zázvor, které dodávaly octu chuť.
Další články:
Chata na pilíři stojí u města Chotěšov.
Krvavec toten je rozšířen na severu Eurasie.
Pomník kostky cukru, kterou jako první vyrobil Jakub Kryštof Rad.
Na co má nárok dárce krve? Na volno a odpočet z daně.
Město Butrint stojí na poloostrově mezi Jónským mořem a Butrintským jezerem.
Jantar z Baltského moře vypovídá o vývoji života.
Fíkovník smokvoň je opadavý dvoudomý strom.
Sargasové moře leží v severozápadní části Atlantiku.
Mangold obsahuje řadu minerálních látek.
Hořící město Centralia v Pensylvánii stojí na hořících podzemních uhelných slujích.
Monument Valley se tyčí do výše až 300 metrů.
Jitrocel kopinatý roste na sušších loukách.
Tajemství středověkého octa spočívalo také v přísadách, které mu dodávaly chuť.