Karambola je ovoce, které je především dekorativní. Má nízký obsah cukru. Používá se na zdobení koktejlů, dortů, zákusků, řezů a podobně. Když z ní odstraníme hnědou část žeber a svisle nakrájíme, vzniknou nám ozdobné hvězdičky, kterými pak můžeme různě zdobit skleničky, jídla apod. Na pultech najdeme karambolu v barvě nazelenalé nebo žluté s hnědými okraji, což znamená, že je zralá a má tu správnou osvěžující chuť.
Pozor na množství karamboly, které sníte. Jezde ji vždy jako šafránu, jinak může způsobit otravu.
Další články:
Egyptské hieroglyfy byly nejstarší písmo, jak nasvědčují nejnovější archeologické nálezy.
Kilimandžáro přitahuje ročně desetitisíce turistů.
Strach z výšek se většinou projevuje závratí.
Umělý déšť v poušti je v lidských silách vytvořit.
Ostrov Korsika je ve Středozemním moři nejhornatějším.
Velká sfinga stojí v Gíze poblíž velkých pyramid.
Umělé osvětlení se stalo fenoménem moderní společnosti.
Karambola se jí nejčastěji čerstvá v ovocných salátech nebo jako dekorace nápojů a pohárů. Před konzumací je z plodu vhodné odstranit hnědá žebra a pak jej nakrájíme na plátky, čímž vzniknou dekorativní hvězdy.