Při přípravě jídla domácí jogurt budeme potřebovat:
2 litry mléka, 400 g bílého jogurtu, případně ovoce nebo kousky čokolády na ochucení.
Postup přípravy:
Dva litry mléka přivedeme v hrnci za stálého míchání k varu a hned poté stáhneme z plotny. Necháme vychladnout v přikrytém (aby se na povrchu nevytvořil škraloup) hrnci na teplotu zhruba 50 °C. Poté do mléka vmícháme 400 g bílého jogurtu a směsí naplníme připravené nádobky nebo mističky. Směs musí tuhnout zhruba pět až osm hodin, až poté nádobky uložíme do ledničky. Do jogurtu je možné ještě před uložením do chladu vmíchat ovoce či kousek čokolády.
Další články:
Jogurtový dip s česnekem ozdobíme nadrobno posekanými bylinkami.
Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Domácí zázvorový sirup nalijeme do lahve.
Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.
Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.
Antická kuchyně s řeckými jídly.
Vodopád Hraunfossar na Islandu.
Jak chovat morče doma jako mazlíčka.
Velikonoční zajíc má tradici sahající hluboko do minulosti, k tradici patří i hledání vajíček a dobrot pro děti.
Domácí jogurt je recept na přípravu jídla přímo v domácnosti.