A svět se točí dál

Kopřivová omeleta recept

Na přípravu jedné kopřivové omelety budeme potřebovat: 3 vejce, 2 lžíce smetany na vaření, 100 gramů strouhaného sýra ementálského typu, mletý pepř, sůl, 1 lžíci másla, 2 hrsti lístků jarních kopřiv.

Vejce vklepneme do mísy, lehce prošleháme vidličkou a přilijeme smetanu na vaření. Poté vmícháme strouhaný sýr, osolíme a ochutíme mletým pepřem.

V pánvi zvolna na střední teplotu rozehřejeme máslo, vlijeme vaječnou směs, zmírníme teplotu, přiklopíme pokličkou a pomalu smažíme 7 až 10 minut.

Mezitím si nahrubo nasekáme kopřivové lístky, spaříme horkou vodou, slijeme a vytřepeme přebytečnou vodu.

Upečenou omeletu vyklopíme na talíř, naplníme kopřivami a přehneme.

Kopřivová omeleta přeje dobrou chuť.


Další články:

Středomořský ostrov Gozo leží dvacet minut plavby od sousedního ostrova Malta.

Turisty oblíbený řecký ostrov Santorini se nachází v Egejském moři.

Tradiční domácí příprava kysaného zelí v nádobě.

Domácí jogurt z mléka.

Lahodný kopřivový špenát se připravuje z mladých kopřivových listů.

V Asii se buvol domácí dosud hojně využívá jako pomocník při polních pracích.

Řecký ostrov Ithaka známe již ze starověkých Homérových eposů.

Výhodně umístěný ostrov Malta leží společně se sousedním ostrovem Gozo uprostřed Středozemního moře.

Vytrvalá plevelná bylina kopřiva dvoudomá ukazuje lidem i svoji přívětivou tvář.

Sladkou mízu při naříznutí ronící javor cukrový dorůstá ve volné přírodě do výšky až 37 metrů.

A svět se točí dál

Kopřivová omeleta je atraktivní pochoutka z vajíček, strouhaného sýra, koření a lístků kopřiv. Užijte si zdravou bylinu, která roste v přírodě kolem nás.

A svět se točí dál.