A svět se točí dál

Špenát z kopřiv recept

Na přípravu špenátu z kopřiv budeme potřebovat: 1 menší mísu plnou vrcholových lístků mladých kopřiv, 1 cibuli, 1 lžíci másla, 1 balíček lučiny nabo 100 gramů jiného čerstvého smetanového sýra, 1 vejce, špetku muškátového oříšku, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl.

Kopřivy nasekáme nahrubo, cibuli nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, cibuli na orestujeme do zesklovatění, přisypeme kopřivy a ještě 2 minuty opékáme. Přidáme sýr, ztlumíme teplotu a necháme jej zcela rozpustit.

Poté do špenátu z kopřiv vmícháme vejce, dochutíme mletým pepřem, muškátovým oříškem, česnekem a osolíme.

Špenát z kopřiv přeje dobrou chuť.


Další články:

Sladkou mízu při naříznutí ronící javor cukrový dorůstá ve volné přírodě do výšky až 37 metrů.

Středomořský ostrov Gozo leží dvacet minut lodní plavby od sousedního ostrova Malta.

Turisty oblíbený řecký ostrov Santorini se nachází v Egejském moři.

Výhodně umístěný ostrov Malta leží společně se sousedním ostrovem Gozo uprostřed Středozemního moře.

Tradiční domácí příprava kysaného zelí v nádobě.

Domácí jogurt z mléka.

V Asii se buvol domácí hojně využívá jako pomocník při polních pracích.

Lahodný kopřivový špenát se připravuje z mladých kopřivových listů.

Řecký ostrov Ithaka známe již ze starověkých Homérových eposů.

Vytrvalá plevelná bylina kopřiva dvoudomá ukazuje lidem i svoji přívětivou tvář.

A svět se točí dál

Špenát z kopřiv je atraktivní jarní pochoutka. Užijte si zdravou bylinu kopřivu dvoudomou, která roste v přírodě kolem nás.

A svět se točí dál.