A svět se točí dál

Recept na moravské kynuté koláče

Na přípravu moravských kynutých koláčů budeme potřebovat: 500 gramů hladké mouky, špetku soli, 1 kostku kvasnic, 250 ml mléka, 2 lžíce práškového cukru, 2 lžíce tuzemského, 3 vaječné žloutky, 100 ml oleje, 100 ml rozpuštěného másla
Na naplnění do koláčů: tvaroh, mák, povidla nebo marmeládu, drobenku.

Postup přípravy moravských kynutých koláčů: Do mísy nasypeme hladkou mouku, 2 lžíce práškového cukru, špetku soli, rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, až vykynou kvasnice.

Poté přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Po vykynutí naplníme koláč tvarohem, pomažeme žloutkem, do důlku dáme povidla nebo marmeládu a posypeme drobenkou.

Dáme na vymazaný plech, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme pozvolna do zlatova. Po upečení pomažeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Moravské kynuté koláče přejí dobrou chuť.


Další články:

Město Petrohrad v Rusku se pyšní celou řadou unikátních architektonických památek.

Tradiční chodské koláče se odlišují podle části chodského regionu, ze které pocházejí.

V jordánské poušti se nachází skalní město Petra obklopené těžko prostupnými horami.

Cukernatou mízu při naříznutí ronící javor cukrový roste v opadavých lesích mírného pásu v jihovýchodní Kanadě a východní a střední části USA.

Čínské datle plodí cicimek datlový.

Hořčice čínská pochází z oblasti na hranici Indie a Číny.

Spintronika umožňuje další miniaturizaci elektroniky.

Listy javoru habrolistého připomínají listy habru.

Setrvačníkové zařízení pro skladování elektrické energie obsahuje 3 metry vysoké a asi 1 metr široké válce.

Jednoduchý recept na restované brambory s petrželkou, sýrem a zeleninovým salátem.

Středně velký strom javor šedý dorůstá výšky až 20 metrů.

Listnatý strom papírovník čínský roste v Číně a v kopcích jihovýchodní Asie.

Starověké město Athény si prošlo během své historie řadou rozkvětů a úpadků a dnes opět prosperuje.

A svět se točí dál

Recept na moravské kynuté koláče naplníme vhodnými přísadami, které máme rádi.

Jak chutnají poctivé moravské kynuté koláče.

A svět se točí dál.