Na přípravu jídla dýňové špagety s liškami budeme potřebovat:
600 g špagetové dýně (má charakteristickou vláknitou dužinu, která vytváří špagetovitá vlákna), 100 ml bílého suchého vína, olivový olej,, 150 ml smetany, kmín, 1 cibuli, 400 g lišek, tymián, pepř, sůl.
Postup přípravy:
Špagetovou dýni rozpůlíme, vyjmeme jadérka a uvaříme v odolené vodě doměkka. Po uvaření z dýně vyjmeme jednotlivá vlákna (špagety) a necháme je okapat.
Houby propereme a necháme okapat, na pánvi si orestujeme na rozpáleném oleji cibuli, přidáme houby.
Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Zalijeme vínem a necháme mírně podusit doměkka. Na závěr přidáme smetanu, dochutíme a přidáme tymián.
Špagety položíme na talíř a doprostřed umístíme liškové ragů.
Další články:
Švarcvaldky pochází z oblasti pohoří Schwarzwald.
Klobouk panamák byl nezbytný módní doplněk.
Velká sfinga stojí v Gíze poblíž velkých pyramid.
Jak fungují 3D brýle, aby divák film vnímal třírozměrně.
Hrad Buchlov se pyšní mimo jiné i vzácnými sbírkami.
Pomerančový džus se může chutí lišit.
Stvořidla na Sázavě patří k nejkrásnějším úsekům.
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.
Jak stará je rotunda na hoře Říp, která je poutním místem.
Dýňové špagety s liškami jsou recept na jídlo připravené z dýně.