Na přípravu jídla dýňovo-pistáciový koláč budeme potřebovat:
500 g dýně, 300 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, špetku soli, muškátového oříšku, nového koření, hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100 g nesolených pistácií.
Postup přípravy:
Očištěnou dýni pokrájíme na kousky a podlitou trochou vody ji podusíme doměkka a pak rozmixujeme. Troubu prředehřejeme na teplotu 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, solí a kořením. Vejce prošleháme s olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme dýni a pistáciové ořechy. Obě směsi spojíme a nalijeme do formy. Pečeme 50-60 minut (podle výšky koláče).
Další články:
Švarcvaldky pochází z oblasti pohoří Schwarzwald.
Velká sfinga stojí v Gíze poblíž velkých pyramid.
Hrad Buchlov se pyšní mimo jiné i vzácnými sbírkami.
Stvořidla na Sázavě patří k nejkrásnějším úsekům.
Pomerančový džus se může chutí lišit.
Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.
Jak fungují 3D brýle, aby divák film vnímal třírozměrně.
Vodomil černý se vodní brouk, který má v oblibě stojaté a pomalu tekoucí vody s vegetací.
Klobouk panamák byl nezbytný módní doplněk.
Jak stará je rotunda na hoře Říp, která je poutním místem.
Dýňovo-pistáciový koláč je recept na jídlo připravené z dýně.