A svět se točí dál

Mrkvový dort s krémem a vlašskými ořechy

Mrkev na talíři

Při přípravě jídla mrkvový dort s krémem a vlašskými ořechy budeme potřebovat:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 hrnky cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku mleté skořice, 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mletých vlašských ořechů, 4 vejce (sníh z bílků).
Krém: 2 tvarohy, 1 pomazánkové, 2 vanilkové cukry, půl hrnku moučkového cukru, máslo, šťávu z citronu.

Postup přípravy:

Všechny suroviny vložíme do mísy a promícháme. Přidáme olej, žloutky z vajec a mrkev. Do směsi vmícháme sníh připravený z bílků.

Takto připravené těsto nalijeme do vymazané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 1 hodinu. Upečený mrkvový dort podélně rozkrojíme, namažeme vyšlehaným krémem a nakonec opět přiklopíme.


Další články:

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Domácí jogurt s kouskem čokolády.

Mrkvová pomazánka je zapápnutá trochou šťávy z citronu.

Vznik minerálů geologickými procesy.

Mrkvové řezy zdobíme šlehačkou.

Nejstarší předkové koně obývali pralesy pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.

Dušená mrkev na indický způsob chutná s indickým chlebem.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.

Finská káva a sauna jsou dvě věci, ve kterých Finové excelují.

A svět se točí dál

Mrkvový dort s krémem a vlašskými ořechy je recept na přípravu jídla z mrkve.

A svět se točí dál.