Při přípravě jídla mrkvové řezy budeme potřebovat:
400 g mrkve, 400 g krystalového cukru, 2 žloutky ze slepičích vajec, 75 g másla, 1 lžička anýzu, 1 lžička skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, špetka rozdrceného hřebíčku, cca 80 g polohrubé mouky (množství podle štavnatosti mrkve), půl balíčku kypřicího prášku do pečiva, 1 bílek ze slepičího vejce vyšleháme, šlehačka.
Postup přípravy:
Mrkev nastrouháme najemno, vložíme do mísy, zasypeme cukrem a necháme stát, až se cukr do mrkve zcela vsákne. Vaječné žloutky s máslem a kořením utřeme, přimícháme připravenou mrkev s cukrem, pak postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto rozetřeme ve vrstvě vysoké asi 2 cm na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 30-40 minut. Hotové mrkvové řezy posypeme cukrem, nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou.
Další články:
Antická kuchyně s řeckými jídly.
Mrkvová polévka se smetanou vařená cca 15 minut.
Jak chovat morče doma jako mazlíčka.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Domácí jogurt s kouskem čokolády.
Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.
Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.
Vznik minerálů geologickými procesy.
Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.
Nejstarší předkové koně žili v pralese pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.
Mrkvové řezy jsou recept na přípravu jídla.