A svět se točí dál

Mrkvové řezy

Mrkev na talíři

Při přípravě jídla mrkvové řezy budeme potřebovat:

400 g mrkve, 400 g krystalového cukru, 2 žloutky ze slepičích vajec, 75 g másla, 1 lžička anýzu, 1 lžička skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, špetka rozdrceného hřebíčku, cca 80 g polohrubé mouky (množství podle štavnatosti mrkve), půl balíčku kypřicího prášku do pečiva, 1 bílek ze slepičího vejce vyšleháme, šlehačka.

Postup přípravy:

Mrkev nastrouháme najemno, vložíme do mísy, zasypeme cukrem a necháme stát, až se cukr do mrkve zcela vsákne. Vaječné žloutky s máslem a kořením utřeme, přimícháme připravenou mrkev s cukrem, pak postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto rozetřeme ve vrstvě vysoké asi 2 cm na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 30-40 minut. Hotové mrkvové řezy posypeme cukrem, nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou.


Další články:

Antická kuchyně s řeckými jídly.

Mrkvová polévka se smetanou vařená cca 15 minut.

Jak chovat morče doma jako mazlíčka.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Domácí jogurt s kouskem čokolády.

Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.

Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.

Vznik minerálů geologickými procesy.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Nejstarší předkové koně žili v pralese pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.

A svět se točí dál

Mrkvové řezy jsou recept na přípravu jídla.

A svět se točí dál.