A svět se točí dál

Indické brambory

Recepty na brambory

Co budeme potřebovat pro přípravu jídla indické brambory: 1-1,5 kg brambor, 2 větší cukety, 6 rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, kousek oddenku čerstvého zázvoru (asi 30 g), 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari koření nebo 1 lžičku kari a 1 lžičku čisté kurkumy, sůl, 1-2 lžičky římského kmínu, špetku mletého bílého pepře

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, osmahneme na 1 lžíci oleje a přendáme do mísy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, očištěný zázvor nakrájíme na nudličky (může být také na tenké plátky).

Na pánvi osmahneme na zbytku oleje cibuli, česnek a zázvor. Hned přidáme i cuketu a rajčata, oboje nakrájené na kostky nebo kolečka. Podlijeme trochou vody, aby se vše jen lehce dusilo, ne vařilo. Přidáme sůl, koření včetně římského kmínu (může být i obyčejný) a dusíme do změknutí "tak akorát". Nakonec ke všemu přisypeme osmahnuté brambory a zamícháme.


Další články:

Ostrov Bornholm omývají vlny Baltského moře.

Velká sfinga stojí v Gíze v blízkosti velkých pyramid.

Česnek je odedávna oblíben především v kuchyních států Středomoří.

Kapr koi má své kořeny v dávné historii.

Umělé osvětlení ocení člověk, až když ho nemá. Prodělává nepřetržitý vývoj.

Monument Valley je někdy považován za osmý div světa.

Jak chovat doma morče a jaké má toto zvířátko potřeby.

Cvičení ve vodě se začíná prosazovat.

Timbuktu je město, které bylo zahaleno mlhou tajemství.

Brambory jsou běžná potravina.

A svět se točí dál

Indické brambory jsou jídlo, které svojí chutí zpestří každodenní jídelníček.

A svět se točí dál.