A svět se točí dál

Polévka s červenou čočkou recept

Surovina potřebné na přípravu polévky s červenou čočkou:
Množství na 4 porce: 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 300 g mrkve, 1 petržel, 200 g listového špenátu, 200 g červené čočky, 2 lžíce oleje, 800 g zeleninového vývaru, kmín, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř.

Postup přípravy tohoto receptu: Cibuli a stroužky česneku očistíme a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kousky. Špenát důkladně opereme. Červenou čočku propláchneme a necháme ji okapat.

V hrnci rozehřejeme olej, na kterém opečeme cibuli, česnek, mrkev a petržel. Přisypeme čočku a společně krátce orestujeme.

Připravovanou směs nakonec zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přidáme špetku kmínu a bobkový list. Osolíme, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme asi 15 minut.

Na závěr vyjmeme bobkový list a polévku jen krátce rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme ji dosolit a přidáme špenát. Nakonec polévku s červenou čočkou už jen krátce (cca 5 minut) povaříme a podáváme.


Další články:

V okrese Karlovy vary stojí Hauenštejn neboli Horní hrad pocházející z druhé poloviny 13. století.

Hookeův zákon řeší pružnost elastických těles.

Motýl batolec červený žije od jihovýchodní Anglie po východní Asii.

Oficiální sídlo anglické královny, hrad Windsor hraje unikátní roli v britské kultuře.

Ohmův zákon upravuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem.

Románská bazilika sv. Jiří na Pražském hradě vznikla v době kolem roku 920.

V Českém ráji se nacházející hrad Kost je nejzachovalejší gotický hrad u nás.

Ceněné rýžové kartáče se vyrábějí z kořenů některých trav.

Antilopa voduška červená dorůstá velikosti těla 130 až 190 centimetrů.

Jehličnatá dřevina tis červený roste i na území České republiky.

Lahodná mrkvová polévka se smetanou se připravuje z brambor a mrkve.

Šumavský hrad Pajrek se stal zříceninou.

A svět se točí dál

Chuť polévky s červenou čočkou skvěle podtrhne ostatní jídla tvořící polední menu anebo může i sama zasytit jako samostatný chod.

A svět se točí dál.