Při přípravě jídla mrkvová polévka se smetanou budeme potřebovat:
500 g mrkve, 2-3 brambory, 1 litr vývaru, 1 kelímek smetany, kari koření, mletý pepř, sůl, 1 lžíci másla.
Postup přípravy:
Brambory a mrkev si nejprve oloupeme, poté nakrájíme a ve vývaru vaříme doměkka. Po asi čtvrthodině vaření rozmixujeme a zalijeme kelímkem smetany. Prohřejeme, okořeníme a v hotové mrkvové polévce rozpustíme na zjemnění kousek másla.
Další články:
Velikonoční zajíc má tradici sahající hluboko do minulosti, k tradici patří i hledání vajíček pro děti.
Jak chovat morče doma jako mazlíčka.
Domácí jogurt s kouskem čokolády.
Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.
Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.
Vznik minerálů geologickými procesy.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.
Antická kuchyně s řeckými jídly.
Nejstarší předkové koně žili v pralese, který pokrýval území dnešní Severní Ameriky.
Mrkvová polévka se smetanou je recept na přípravu jídla.