A svět se točí dál

Mrkvová polévka se smetanou

Mrkev na talíři

Při přípravě jídla mrkvová polévka se smetanou budeme potřebovat:

500 g mrkve, 2-3 brambory, 1 litr vývaru, 1 kelímek smetany, kari koření, mletý pepř, sůl, 1 lžíci másla.

Postup přípravy:

Brambory a mrkev si nejprve oloupeme, poté nakrájíme a ve vývaru vaříme doměkka. Po asi čtvrthodině vaření rozmixujeme a zalijeme kelímkem smetany. Prohřejeme, okořeníme a v hotové mrkvové polévce rozpustíme na zjemnění kousek másla.


Další články:

Velikonoční zajíc má tradici sahající hluboko do minulosti, k tradici patří i hledání vajíček pro děti.

Jak chovat morče doma jako mazlíčka.

Domácí jogurt s kouskem čokolády.

Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.

Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.

Vznik minerálů geologickými procesy.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Antická kuchyně s řeckými jídly.

Nejstarší předkové koně žili v pralese, který pokrýval území dnešní Severní Ameriky.

A svět se točí dál

Mrkvová polévka se smetanou je recept na přípravu jídla.

A svět se točí dál.