A svět se točí dál

Vepřové kotlety v jogurtu

Jogurt v kuchyni

Při přípravě jídla vepřové kotlety v jogurtu budeme potřebovat:

4 vepřové kotlety, 2 cibule, 4 stroužky česneku, polovina kávové lžičky tlučeného kardamonu, polovina kávové lžičky mletého zázvoru, polovina kávové lžičky tlučeného kmínu, polovina kávové lžičky mletého černého pepře, polovina kávové lžičky mleté sladké červené papriky, kelímek jogurtu, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy:

Rozemeleme cibuli a česnek a smícháme je se vším kořením v pastu. Kotlety naklepeme, osolíme a potřeme touto pastou. Vložíme do ploché misky a zalijeme rozšlehaným jogurtem. Můžeme je nechat odležet přes noc v lednici. Po vyjmutí kotlet z marinády restujeme po obou stranách v rozpáleném oleji.


Další články:

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Domácí zázvorový sirup nalijeme do lahve.

Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.

Antická kuchyně s řeckými jídly.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Vodopád Hraunfossar na Islandu.

Jak chovat morče doma jako mazlíčka.

Jogurtový dip s mátou a koriandrem.

Velikonoční zajíc má tradici sahající hluboko do minulosti, k tradici patří i hledání vajíček a dobrot pro děti.

Jogurtový dip s česnekem ozdobíme nadrobno posekanými bylinkami.

A svět se točí dál

Vepřové kotlety v jogurtu jsou recept na přípravu jídla.

A svět se točí dál.