Představy o tom, co smí a nesmí obsahovat jogurt, jsou často zkreslené. Jak má tedy jogurt vypadat? Řada lidí je přesvědčena, že jeho součástí nesmí být škrob. Ve skutečnosti to ale platí pouze pro jogurty bílé a neochucené, ty nesmí obsahovat žádné přídatné látky. Mají se vyrábět pouze z mléka, podmáslí a smetany, popřípadě z jejich směsi. Musejí také v optimálním poměru obsahovat zastoupené mikroorganismy. Ochucené jogurty mohou navíc stejně jako bílé obsahovat živé kultury a probiotika, které přispívají ke střevní mikroflóře.
Jogurt v kuchyni:
Jogurtové dipy se hodí nejen k masu, kterému dotváří chuťově vyvážený doprovod.
Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách v rozpáleném oleji.
Domácí jogurt uložíme do ledničky.
Jogurtové lívanečky ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou a kousky ovoce.
Další články:
Jak vzniká med ve včelím úlu.
Vodopád Hraunfossar kterým malebně protéká voda.
Největší zvíře na planetě Zemi jsou velryby.
Ronit krokodýlí slzy pro vyjádření falešného smutku.
Kaktus sanguaro je král pouště Sonora.
Jogurt se v kuchyni dá využít při přípravě mnohých jídel.