A svět se točí dál

Jogurtový dip s koprem

Jogurtové dipy se hodí nejen k masu.

Na přípravu jogurtového dipu s koprem budeme potřebovat:

1 tučný jogurt (nejlépe řeckého typu), 3 lžíce čerstvého kopru (můžeme nahradit i koprem zavařeným), 1/2 okurky, čerstvá pažitka, mletý pepř, sůl, olivový olej.

Postup přípravy:

Do jogurtu přidáme nasekaný kopr (případně 2 lžičky kopru zavařeného). Okurku nakrájíme na malé kousky, vymačkáme z ní vodu a přidáme do jogurtu. Ochutíme mletým pepřem, osolíme a přidáme olivový olej. Vše důkladně promícháme a nakonec můžeme posypat pokrájenou čerstvpu pažitkou.


Další články:

Vodopád Hraunfossar na Islandu.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Kaktus sanguaro je král pouště v Arizoně.

Obložené chlebíčky se šunkou ozdobíme sardelovými očky.

Domácí zázvorový sirup nalijeme do lahve.

Zázvorové sušenky pokládáme na suchý plech.

Jogurtový dip s česnekem ozdobíme nadrobno posekanými bylinkami.

Jogurt v kuchyni se hodí k přípravě mnohých jídel.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Pomazánka na chlebíčky připravená z vařených brambor vystačí na jeden a půl veky.

A svět se točí dál

Jogurtový dip s koprem je recept na doprovodnou přísadu k dochucení grilovaného jídla.

A svět se točí dál.