Co budeme potřebovat pro přípravu jídla indické brambory: 1-1,5 kg brambor, 2 větší cukety, 6 rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, kousek oddenku čerstvého zázvoru (asi 30 g), 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari koření nebo 1 lžičku kari a 1 lžičku čisté kurkumy, sůl, 1-2 lžičky římského kmínu, špetku mletého bílého pepře
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, osmahneme na 1 lžíci oleje a přendáme do mísy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, očištěný zázvor nakrájíme na nudličky (může být také na tenké plátky).
Na pánvi osmahneme na zbytku oleje cibuli, česnek a zázvor. Hned přidáme i cuketu a rajčata, oboje nakrájené na kostky nebo kolečka. Podlijeme trochou vody, aby se vše jen lehce dusilo, ne vařilo. Přidáme sůl, koření včetně římského kmínu (může být i obyčejný) a dusíme do změknutí "tak akorát". Nakonec ke všemu přisypeme osmahnuté brambory a zamícháme.
Další články:
Ostrov Bornholm omývají vlny Baltského moře.
Velká sfinga stojí v Gíze v blízkosti velkých pyramid.
Česnek je odedávna oblíben především v kuchyních států Středomoří.
Kapr koi má své kořeny v dávné historii.
Umělé osvětlení ocení člověk, až když ho nemá. Prodělává nepřetržitý vývoj.
Monument Valley je někdy považován za osmý div světa.
Jak chovat doma morče a jaké má toto zvířátko potřeby.
Cvičení ve vodě se začíná prosazovat.
Timbuktu je město, které bylo zahaleno mlhou tajemství.
Brambory jsou běžná potravina.
Indické brambory jsou jídlo, které svojí chutí zpestří každodenní jídelníček.