Na přípravu šťovíkové polévky se smetanou a koprem budeme potřebovat: 300 gramů šťovíku, 50 gramů másla, 1,5 litru zeleninového vývaru, 1 lžičku hladké mouky, 1 lžičku solamylu, 3 žloutky ze slepičích vajec, 200 ml smetany, hrst čerstvého nasekaného kopru, sůl, mletý pepř.
Postup přípravy jídla šťovíková polévka se smetanou a koprem: Opláchneme šťovík a necháme ho oschnout. Poté šťovík nakrájíme, osmahneme na rozehřátém másle a zaprášíme hladkou moukou. Postupně přidáváme vývar a povaříme asi 20 minut. Přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody, vejce a nasekaný kopr. Mírně vyříme dalších deset minut se smetanou, mletým pepřem a solí.
Další články:
Jihočeský hrad Rožmberk nad Vltavou sloužil jako rodové sídlo Rožmberkům.
Tradiční masopustní masky bývají součástí masopustního průvodu.
Kamennou velkou sfingu v Gíze lidé v minulosti již několikrát vykopali z písku egyptské pouště.
Hrad Frýdštejn stojí na pískovcové skále.
Pomezní hrad Pajrek se tyčí nad Nýrskem.
Anglický hrad Windsor sehrál roli v britské kultuře a historii.
Renesanční zámek Přerov pochází z přelomu 16. a 17. století.
Zámek v Oseku na Rokycansku vznikl přestavbou starší gotické tvrze.
Tradiční masopust je třídenní svátek.
Zámek Zbraslav sloužil k reprezentačním účelům.
Jaký byl vznik planety Země a jak probíhal.
Lahodná mrkvová polévka se smetanou se zjemní kouskem másla.
S chutí do toho a šťovíková polévka se smetanou a koprem je hotová.
Šťovík obsahuje množství vitaminu C a také je bohatý obsahem minerálních látek.