A svět se točí dál

Dýňové špagety s liškami

Dýně v kuchyni

Na přípravu jídla dýňové špagety s liškami budeme potřebovat:

600 g špagetové dýně (má charakteristickou vláknitou dužinu, která vytváří špagetovitá vlákna), 100 ml bílého suchého vína, olivový olej,, 150 ml smetany, kmín, 1 cibuli, 400 g lišek, tymián, pepř, sůl.

Postup přípravy:

Špagetovou dýni rozpůlíme, vyjmeme jadérka a uvaříme v odolené vodě doměkka. Po uvaření z dýně vyjmeme jednotlivá vlákna (špagety) a necháme je okapat.

Houby propereme a necháme okapat, na pánvi si orestujeme na rozpáleném oleji cibuli, přidáme houby.

Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Zalijeme vínem a necháme mírně podusit doměkka. Na závěr přidáme smetanu, dochutíme a přidáme tymián.

Špagety položíme na talíř a doprostřed umístíme liškové ragů.


Další články:

Švarcvaldky pochází z oblasti pohoří Schwarzwald.

Klobouk panamák byl nezbytný módní doplněk.

Velká sfinga stojí v Gíze poblíž velkých pyramid.

Jak fungují 3D brýle, aby divák film vnímal třírozměrně.

Hrad Buchlov se pyšní mimo jiné i vzácnými sbírkami.

Pomerančový džus se může chutí lišit.

Stvořidla na Sázavě patří k nejkrásnějším úsekům.

Dýňové rizoto se šalvějí a parmezánem.

Dýňovo-pistáciový koláč pečeme 50-60 minut.

Jak stará je rotunda na hoře Říp, která je poutním místem.

A svět se točí dál

Dýňové špagety s liškami jsou recept na jídlo připravené z dýně.

A svět se točí dál.