Papája má oranžově žlutou barvu, sem tam mixovanou se zelenou. Takže chuť po ní sáhnout dostanete už při prvním pohledu. Dobře, že ji někteří prodejci i rozkrojí, aby byl vidět i vnitřek. Jinak se krájí podlouhle a semínka se nejedí, objektem zájmu je dužina. Při nákupu každopádně neberte ani příliš měkký, ani zelený plod, naopak volte tvrdší a s pěknou barvou. Její bonusy? Pomáhá k lepšímu trávení a čistí.
Další články:
Umělé osvětlení se stalo fenoménem dnešní společnosti.
Hrad Karlštejn je kulturní skvost a symbol české historie.
Kumquat je plod velikosti vlašského ořechu.
Káva přirozeně bez kofeinu je zkušebně pěstována na Havaji.
Karambola má osvěžující chuť.
Mango můžete celé oloupat.
Maracuja má velmi sladkou chuť.
Papája se konzumuje syrová nebo kompotovaná, připravují se z ní džemy i ovocné nápoje, přidává se také do ovocných salátů.