Na přípravu domácího rebarborovo-mátového sirupu budeme potřebovat: 1 litr vody, 1 kilogram cukru, 1 kilogram očištěné rebarbory, svazek máty.
Postup přípravy: Rebarboru očistíme, vložíme do hrnce s litrem vody a uvedeme do varu. Vaříme do okamžiku, kdy se začne rebarbora rozpadat (mělo by to trvat cca 20 minut). Poté přisypeme cukr, promícháme a necháme rozpustit cukr. Vložíme mátu a poté necháme cca čtyři hodiny odstát při běžné pokojové teplotě. Vzniklou směs následně přecedíme přes sítko nebo pláténko a ještě jednou uvedeme do varu.
Ještě horký domácí rebarborovo-mátový sirup nalijeme do čisté lahve, dobře uzavřeme a uložíme v chladu.
Další články:
Aromaticky vonící domácí pečený čaj se zázvorem se plní ještě horký do skladovacích skleniček.
Lahodný sirup z arónie se hodí i jako sladidlo do čaje.
Dopravní prostředek ekranoplán v sobě kombinuje vlastmosti letadla, vznášedla a lodi.
Doma připravený domácí zázvorový sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme.
Togrutská Jedi Ahsoka Tano se jako padawanka učila u Anakina Skywalkera.
Zdomácnělý buvol domácí se chová především v oblasti jihovýchodní Evropy a v Asii.
Obří žralok velrybí se živí planktonem.
Domácí příprava kysaného zelí šmrncnutého troškou pálivé papriky nebo křenem.
Osmahnuté indické brambory zamícháme a podáváme.
Hrabavý kur domácí mívá různou barvu peří.
Čínská obří měděná mince krášlí park v čínském městě Kuej-jang.
Doma připravený domácí jogurt má lahodnou smetanovou chuť.
Domácí rebarborovo-mátový sirup je dnes již klasikou. Podle tohoto receptu jej lze snadno připravit doma.
S láskou vzpomínáme na voňavý rebarborovo-mátový sirup, kterým nás v dětství rozmazlovala babička po celé léto.