A svět se točí dál

Dušená mrkev na indický způsob

Mrkev na talíři

Při přípravě jídla dušená mrkev na indický způsob budeme potřebovat:

200 g strouhané mrkve, olej, sůl, 2 lžičky kari koření, mletý pepř, 4 lžíce zakysané smetany.

Postup přípravy:

Mrkev nakrájíme nabo nahrubo nastrouháme, podusíme na rozpáleném oleji, přidáme sůl, kari koření, mletý pepř, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Nakonec do dušené mrkve vmícháme zakysanou smetanu a prohřejeme.

Dušenou mrkev na indický způsob podáváme s rýží nebo indickým chlebem.


Další články:

Mrkvová pomazánka je zapápnutá trochou šťávy z citronu.

Vznik minerálů geologickými procesy.

Nejstarší předkové koně obývali pralesy pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.

Mrkvová polévka se smetanou vařená cca 15 minut.

Mrkvové řezy zdobíme šlehačkou.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.

Domácí jogurt s kouskem čokolády.

Finská káva a sauna jsou dvě věci, ve kterých Finové excelují.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

A svět se točí dál

Dušená mrkev na indický způsob je recept na přípravu jídla z mrkve.

A svět se točí dál.