A svět se točí dál

Hovězí maso na červeném víně recept

Na přípravu receptu hovězí maso na červeném víně budeme potřebovat: 1,5 kilogramu hovězí roštěné, cibuli, mletý pepř, sůl, hladkou mouku, 300 až 350 ml červeného vína, koření na roštěnky, 350 ml vývaru, 3 až 4 lžíce brusinek, 2 kilogramy brambor, 50 až 100 gramů másla, smetanu na vaření, jarní cibulku, sádlo.

Postup přípravy hráškového krému s krutony: Hovězí maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a nakrájíme na větší kostky, přidáme sůl, mletý pepř a koření na roštěnky.

Kostky hovězího masa obalíme v hladké mouce a opečeme do zhnědnutí na rozpáleném sádle. Poté kostky masa vyjmeme a na zbylém sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Vrátíme kostky masa, přilijeme červené víno a vývar a vaříme do změknutí masa. Když je hovězí maso měkké, vyjmeme ho z omáčky a omáčku rozmixujeme. Maso vrátíme do rozmixované omáčky, přidáme brusinky, dochutíme podle potřeby a povaříme ještě asi pět minut.

Oloupané brambory uvaříme do změknutí, přidáme teplou smetanu, nakrájenou jarní cibulku a máslo a prošťoucháme. Nakonec šťouchané brambory osolíme a opepříme mletým pepřem.

Hovězí maso na červeném víně podáváme se šťouchanými brambory a jarní cibulkou.


Další články:

Čínská obří měděná mince krášlí park v čínském městě Kuej-jang.

Doma připravený domácí jogurt má lahodnou smetanovou chuť.

Domácí příprava kysaného zelí šmrncnutého troškou pálivé papriky nebo křenem.

Aromaticky vonící domácí pečený čaj se zázvorem se plní ještě horký do skladovacích skleniček.

Hrabavý kur domácí mívá různou barvu peří.

Zdomácnělý buvol domácí se chová především v oblasti jihovýchodní Evropy a v Asii.

Lahodný mrkvový koláč s krémem se posype opraženými kokosovými lupínky.

Obří žralok velrybí se živí planktonem.

Lahodné hovězí maso s mrkví a hráškem se na talíři jen směje.

Dopravní prostředek ekranoplán v sobě kombinuje vlastmosti letadla, vznášedla a lodi.

Togrutská Jedi Ahsoka Tano se jako padawanka učila u Anakina Skywalkera.

Doma připravený domácí zázvorový sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme.

Osmahnuté indické brambory zamícháme a podáváme.

A svět se točí dál

Hovězí maso na červeném víně je pochoutka, na kterou se sbíhají sliny v ústech.

A svět se točí dál.