A svět se točí dál

Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory recept

Na přípravu pokrmu jehněčí kolínko se šťouchanými brambory budeme potřebovat: kořenovou zeleninu (mrkev, celer, kořenová petržel), jehněčí kolínko, rajský protlak, divoké koření, červené víno, brambory, česnek, máslo, cibuli, petrželku, hladkou mouku, cukr, mletý pepř, sůl.

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme, orestujeme na rozpáleném másle nebo oleji, přidáme rajský protlak, červené víno, divoké koření, jehněčí kolínko a vaříme jej do měkka. Poté ochutíme mletým pepřem, cukrem a osolíme. Nakonec zahustíme jíškou.

Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme česnek a máslo.

Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory vám přeje dobrou chuť.


Další články:

Ve vnitrozemí asijského kontinentu se nacházející Aralské jezero vysychá značným tempem.

Z amerického kontinetu pocházející brambory si vydobyly místo na jídelníčku po téměř celém světě.

Východoasijský makak chocholatý žije na ostrově Celebes.

Chutné indické brambory doplní indické koření.

Barokní Vrtbovská zahrada Praha krášlí českou metropoli.

Recept na restované brambory s petrželkou, které posypeme při podávání strouhaným sýrem.

Finské jezero Saimaa se nachází na východě Finské jezerní kotliny.

Drobné kapiláry v lidském těle spojují tepny s žilami.

Opice makak lví se živí ořechy, plody, listím, květy, hmyzem či houbami.

Kyrgyzstánské jezero Issyk-kul obklopuje úchvatná horská scenerie.

Ve 2. polovině 18. století vzniklé zahrady pod Pražským hradem, které vznikly ve svahu za malostranskými šlechtickými paláci.

A svět se točí dál

Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory je nejchutnější právě na jaře a stojí za vyzkoušení.

A svět se točí dál.