Při přípravě jídla mrkev s kuskusem a pomerančem budeme potřebovat:
2 pomeranče, 1 lžíci olivového oleje, 1,5 hrnku kuskusu, sůl, mletý pepř, 2 svazky mladé mrkve.
Postup přípravy:
Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru (měla by jí být jedna lžička) a vymačkáme ho, abychom z něj získali šťávu.
Dva hrnky vody nalijeme do hrnce a uvedeme do varu, přidáme dvě lžíce pomerančové šťávy a olivový olej. Přidáme kuskus a odstavíme z plotny. Do kuskusu necháme za občasného promíchání vsakovat tekutinu. Po 12 minutách vmícháme zbytek pomerančové šťávy, dochutíme mletým pepřem a osolíme.
Mrkve očistíme, omyjeme a 5-7 minut povaříme nad parou.
Druhý pomeranč rozpůlíme a dužinu z něj vykrájíme, čímž vzniknou kousky pomeranče.
Ještě teplý kuskus promícháme s kousky pomeranče, rozdělíme do misek a při podávání zdobíme mrkvemi.
Další články:
Nejstarší předkové koně obývali pralesy pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.
Mrkvová polévka se smetanou vařená cca 15 minut.
Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.
Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.
Mrkvové řezy zdobíme šlehačkou.
Domácí jogurt s kouskem čokolády.
Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.
Mrkvová pomazánka je zapápnutá trochou šťávy z citronu.
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Vznik minerálů geologickými procesy.
Mrkev s kuskusem a pomerančem je recept na přípravu jídla z mrkve.