A svět se točí dál

Mrkev s kuskusem a pomerančem

Mrkev na talíři

Při přípravě jídla mrkev s kuskusem a pomerančem budeme potřebovat:

2 pomeranče, 1 lžíci olivového oleje, 1,5 hrnku kuskusu, sůl, mletý pepř, 2 svazky mladé mrkve.

Postup přípravy:

Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru (měla by jí být jedna lžička) a vymačkáme ho, abychom z něj získali šťávu.

Dva hrnky vody nalijeme do hrnce a uvedeme do varu, přidáme dvě lžíce pomerančové šťávy a olivový olej. Přidáme kuskus a odstavíme z plotny. Do kuskusu necháme za občasného promíchání vsakovat tekutinu. Po 12 minutách vmícháme zbytek pomerančové šťávy, dochutíme mletým pepřem a osolíme.

Mrkve očistíme, omyjeme a 5-7 minut povaříme nad parou.

Druhý pomeranč rozpůlíme a dužinu z něj vykrájíme, čímž vzniknou kousky pomeranče.

Ještě teplý kuskus promícháme s kousky pomeranče, rozdělíme do misek a při podávání zdobíme mrkvemi.


Další články:

Nejstarší předkové koně obývali pralesy pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.

Mrkvová polévka se smetanou vařená cca 15 minut.

Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.

Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.

Mrkvové řezy zdobíme šlehačkou.

Domácí jogurt s kouskem čokolády.

Vepřové kotlety v jogurtu restujeme po obou stranách.

Mrkvová pomazánka je zapápnutá trochou šťávy z citronu.

Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.

Vznik minerálů geologickými procesy.

A svět se točí dál

Mrkev s kuskusem a pomerančem je recept na přípravu jídla z mrkve.

A svět se točí dál.