Při přípravě jídla mrkvový dort s krémem a vlašskými ořechy budeme potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 hrnky cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku mleté skořice, 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mletých vlašských ořechů, 4 vejce (sníh z bílků).
Krém: 2 tvarohy, 1 pomazánkové, 2 vanilkové cukry, půl hrnku moučkového cukru, máslo, šťávu z citronu.
Postup přípravy:
Všechny suroviny vložíme do mísy a promícháme. Přidáme olej, žloutky z vajec a mrkev. Do směsi vmícháme sníh připravený z bílků.
Takto připravené těsto nalijeme do vymazané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 1 hodinu. Upečený mrkvový dort podélně rozkrojíme, namažeme vyšlehaným krémem a nakonec opět přiklopíme.
Další články:
Výroba instantní kávy dvěma základními způsoby.
Domácí jogurt s kouskem čokolády.
Mrkvová pomazánka je zapápnutá trochou šťávy z citronu.
Vznik minerálů geologickými procesy.
Mrkvové řezy zdobíme šlehačkou.
Nejstarší předkové koně obývali pralesy pokrývajícím území dnešní Severní Ameriky.
Dušená mrkev na indický způsob chutná s indickým chlebem.
Chlebíčky s uzeným lososem zdobíme dílky citronu.
Jogurtový dip s koprem posypeme čerstvou pažitkou.
Finská káva a sauna jsou dvě věci, ve kterých Finové excelují.
Mrkvový dort s krémem a vlašskými ořechy je recept na přípravu jídla z mrkve.