A svět se točí dál

Bylinkové kuřecí řízky recept

Na přípravu čtyř porcí bylinkových kuřecích řízků budeme potřebovat: 4 stehenní kuřecí řízky, sůl, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce směsi bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn), nastrouhanou kůru z jednoho citronu, 200 gramů strouhanky, 100 gramů parmezánu, 2 vejce, hladkou mouku podle potřeby, olej na osmažení.

Postup přípravy: Stehenní kuřecí řízky naklepeme, nakrájíme na menší řízky a osolíme.

Strouhanku promícháme s bylinkami, nastrouhaným paprmezánem a citronovou kůrou.

Připravené kuřecí maso pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Obalené řízky osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

Bylinkové kuřecí řízky podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.


Další články:

Mořský sleď obecný tvořil ve středověku klíčovou položku na postním jídelníčku.

Barokní Vrtbovská zahrada Praha se rozkládá za Vrtbovských palácem na pražské Malé Straně.

Víme, jak vzniká med ve včelím úlu.

Rekonstruované zahrady pod Pražským hradem slučují pětici nejhezčích zahrad.

Jak vznikl zmrzlinový kornout určený pro podávání točené zmrzliny.

Rozličné názvy českých řek mají původ mnohdy v hluboké minulosti.

Velká dravá tažná ryba losos obecný vniká do evropských řek.

Tradiční vídeňský řízek s bramborovým salátem obalíme v trojobalu.

Lahodné chlebíčky se salátem a šunkou přijdou vhod jako občerstvení při slavnostních příležitostech.

Suchomilný vřes obecný je keříček vysoký 30 až 60 centimetrů.

Hradiště Veligrad se stalo sídlem velkomoravských knížat.

Do starého Řecka svými kořeny sahající Panova flétna nalézá uplatnění v hudbě jihoamerické kultury.

A svět se točí dál

Skvěle připravené bylinkové kuřecí řízky jsou chlouba kuchyně. Chutně připravené maso rozhodně neurazí.

A svět se točí dál.