A svět se točí dál

Cordon bleu recept

Na přípravu čtyř porcí podle receptu cordon bleu budeme potřebovat: 4 větší řízky z telecí kýty, 4 plátky šunky, 4 plátky sýru gouda, sůl, hladkou mouku podle potřeby, 2 vejce, 200 gramů strouhanky, olej na smažení, párátka.

Postup přípravy cordon bleu: Telecí maso dobře naklepeme a osolíme. Na každý kus naklepaného masa položíme plátek šunky a plátek sýru gouda. Maso přehneme a pomocí párátek upevníme. Poté řízky obalíme v hladké mouce, našlehaných vejcích a strouhance. Dozlatova osmažíme na rozpáleném oleji a odstraníme párátka.

Cordon bleu podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.


Další články:

Rekonstruované zahrady pod Pražským hradem slučují pětici nejhezčích zahrad.

Velká dravá tažná ryba losos obecný vniká do evropských řek.

Lahodné chlebíčky se salátem a šunkou přijdou vhod jako občerstvení při slavnostních příležitostech.

Rozličné názvy českých řek mají původ mnohdy v hluboké minulosti.

Hradiště Veligrad se stalo sídlem velkomoravských knížat.

Suchomilný vřes obecný je keříček vysoký 30 až 60 centimetrů.

Tradiční vídeňský řízek s bramborovým salátem obalíme v trojobalu.

Víme, jak vzniká med ve včelím úlu.

Do starého Řecka svými kořeny sahající Panova flétna nalézá uplatnění v hudbě jihoamerické kultury.

Jak vznikl zmrzlinový kornout určený pro podávání točené zmrzliny.

Mořský sleď obecný tvořil ve středověku klíčovou položku na postním jídelníčku.

Barokní Vrtbovská zahrada Praha se rozkládá za Vrtbovských palácem na pražské Malé Straně.

A svět se točí dál

Cordon bleu je řízek z telecího masa původem z Francie. Pojmenování tohoto pokrmu je nepřímo odvozeno od vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů Cordon bleu (Modrá stuha).

A svět se točí dál.