A svět se točí dál

Recept na domácí bezinkový sirup

Na přípravu domácího bezinkového sirupu budeme potřebovat: 20 bezinkových květenství, 1 citron nakrájený na plátky, 2 lžičky kyseliny citronové, 500 ml převařené vody, 1 kg cukru krupice.

Postup přípravy domácího bezinkového sirupu: Vodu svaříme s cukrem. Vložíme do ní bezové květy, přidáme kyselinu citronovou, plátky citronu a necháme louhovat. Necháme stát tři až pět dnů na chladném místě. Během této doby dvakrát denně promícháme a citrony lehce promačkáme.

Poté bezinkový sirup scedíme přes jemné plátýnko nebo sítko a nalijeme do čistých lahví. Lahve dobře uzavřeme a hotový domácí bezinkový sirup uložíme do ledničky.


Další články:

Lahodný sirup z arónie se hodí i jako sladidlo do čaje.

Domácí příprava kysaného zelí šmrncnutého troškou pálivé papriky nebo křenem.

Najemno rozmixovaný hráškový krém s krutony osmahnutými na rozpáleném másle dozlatova.

Domácí sirup ze sedmikrásek, které zdobí téměř každý trávník a tak je často bereme jako plevel.

Vařené hovězí maso na červeném víně chutná se šťouchanými brambory a jarní cibulkou.

Osmahnuté indické brambory zamícháme a podáváme.

Domácí květáková pizza bez mouky se potře rajčatovou omáčkou a poklade na plátky nakrájenými žampiony, šunkou a plátky mozzarelly.

Připravený domácí rebarborovo-mátový sirup naplníme do čisté lahve.

Dopravní prostředek ekranoplán kombinuje nejlepší vlastmosti letadla, vznášedla a lodi.

Upečená pizza z červené řepy se ozdobí rozdrobenou fetou a bylinkami.

Aromatický domácí pečený čaj se zázvorem se plní ještě horký do skladovacích skleniček.

Nekynutá rajčatová pizza se ozdobí rukolou.

Doma připravený domácí zázvorový sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme.

A svět se točí dál

Domácí bezinkový sirup je dnes již klasikou. Podle tohoto receptu jej lze doma snadno připravit.

S láskou vzpomínáme na voňavý bezinkový sirup, kterým nás v dětství rozmazlovala babička celé léto.

A svět se točí dál.