Na přípravu domácího bezinkového sirupu budeme potřebovat: 20 bezinkových květenství, 1 citron nakrájený na plátky, 2 lžičky kyseliny citronové, 500 ml převařené vody, 1 kg cukru krupice.
Postup přípravy domácího bezinkového sirupu: Vodu svaříme s cukrem. Vložíme do ní bezové květy, přidáme kyselinu citronovou, plátky citronu a necháme louhovat. Necháme stát tři až pět dnů na chladném místě. Během této doby dvakrát denně promícháme a citrony lehce promačkáme.
Poté bezinkový sirup scedíme přes jemné plátýnko nebo sítko a nalijeme do čistých lahví. Lahve dobře uzavřeme a hotový domácí bezinkový sirup uložíme do ledničky.
Další články:
Lahodný sirup z arónie se hodí i jako sladidlo do čaje.
Domácí příprava kysaného zelí šmrncnutého troškou pálivé papriky nebo křenem.
Najemno rozmixovaný hráškový krém s krutony osmahnutými na rozpáleném másle dozlatova.
Domácí sirup ze sedmikrásek, které zdobí téměř každý trávník a tak je často bereme jako plevel.
Vařené hovězí maso na červeném víně chutná se šťouchanými brambory a jarní cibulkou.
Osmahnuté indické brambory zamícháme a podáváme.
Domácí květáková pizza bez mouky se potře rajčatovou omáčkou a poklade na plátky nakrájenými žampiony, šunkou a plátky mozzarelly.
Připravený domácí rebarborovo-mátový sirup naplníme do čisté lahve.
Dopravní prostředek ekranoplán kombinuje nejlepší vlastmosti letadla, vznášedla a lodi.
Upečená pizza z červené řepy se ozdobí rozdrobenou fetou a bylinkami.
Aromatický domácí pečený čaj se zázvorem se plní ještě horký do skladovacích skleniček.
Nekynutá rajčatová pizza se ozdobí rukolou.
Doma připravený domácí zázvorový sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme.
Domácí bezinkový sirup je dnes již klasikou. Podle tohoto receptu jej lze doma snadno připravit.
S láskou vzpomínáme na voňavý bezinkový sirup, kterým nás v dětství rozmazlovala babička celé léto.