A svět se točí dál

Masové taštičky plněné mletým masem, dýní a květákem recept

Na přípravu čtyř porcí pokrmu masové taštičky plněné mletým masem, dýní a květákem budeme potřebovat: 300 gramů mletého hovězího masa, 500 gramů dýně hokaido nebo máslové dýně, 500 gramů květáku, 15 gramů přepuštěného másla ghí nebo sádla nebo oleje, sůl, 50 gramů cibule, 5 gramů česneku, 5 gramů mletého římského kmínu, 5 gramů uzené papriky, mletý pepř, 50 gramů rajčatového protlaku, 50 gramů krémového sýru (Philadelphia, Goldessa apod.), 150 gramů strouhaného sýru čedar.

Z dýně odstraníme semínka, nastrouháme ji najemno, květák rozdrtíme na malá zrníčka a vše osolíme.

Na rozpáleném ghí osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a papriku, přidáme mleté maso, které rozdrobíme, aby se nespeklo do hrudek. Osolíme a necháme vypéct šťávu. Přidáme rozdrcený česnek a směs koření a krátce osmahneme. Smícháme s protlakem a následně vmícháme krémový sýr.

Zeleninu zbavíme vody, smícháme s vejci a nastrouhaným sýrem čedar. Ze zhruba 70 gramů zeleninové směsi vytvoříme oválnou tenčí placku. Na jednu její polovinu umístíme 40 gramů masové směsi a překlopíme přes ni druhou polovinu placky. Vzniklou taštičku po okrajích spojíme prsty a taštičky klademe na plech. V troubě vyhřáté na teplotu 190 °C pečeme masové taštičky cca 30 minut. Poté taštičky posypeme čedarem a vrátíme na ještě cca 10 minut do trouby.

Masové taštičky plněné mletým masem, dýní a květákem podáváme se zakysanou smetanou, rajčatovým salátem nebo třeba avokádovou salsou.


Další články:

Kyrgyzstánské jezero Issyk-kul obklopuje úchvatná horská scenerie.

V 18. století vzniklé zahrady pod Pražským hradem stojí ve svahu za malostranskými šlechtickými paláci.

Finské jezero Saimaa se nachází na východě Finské jezerní kotliny.

Ve vnitrozemí asijského kontinentu se nacházející Aralské jezero vysychá značným tempem.

Opice makak lví se živí ořechy, plody, listím, květy, hmyzem či houbami.

Východoasijský makak chocholatý žije na ostrově Celebes.

Z amerického kontinetu pocházející brambory si vydobyly místo na jídelníčku po téměř celém světě.

Recept na restované brambory s petrželkou, které posypeme při podávání strouhaným sýrem.

Barokní Vrtbovská zahrada Praha krášlí českou metropoli.

Chutné indické brambory doplní indické koření.

Dýně v kuchyni jsou výživné a umí vykouzlit skvělé slané i sladké pokrmy.

Drobné kapiláry v lidském těle spojují tepny s žilami.

A svět se točí dál

Masové taštičky plněné mletým masem, dýní a květákem stojí za vyzkoušení. Lze si na nich v klidu pochutnat jako na obědu nebo i lehké svačince.

A svět se točí dál.