A svět se točí dál

Křupavé kuřecí řízky v lupíncích recept

Na přípravu čtyř porcí křupavých kuřecích řízků v lupíncích budeme potřebovat: 4 kuřecí prsní řízky, sůl, 2 vejce, hladkou mouku podle potřeby, 300 gramů kukuřičných nebo obilných lupínků, olej na smažení řízků.

Postup přípravy křupavých kuřecích řízků v lupíncích: Kuřecí řízky naklepeme a osolíme.

Lupínky vložíme do sáčku a důkladně je nadrtíme pomocí válečku.

Kuřecí řízky pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nadrcených lupíncích. V rozpáleném oleji osmažíme řízky dozlatova.

Hotové křupavé kuřecí řízky v lupíncích podáváme s dipy podle vaší individuální chuti.


Další články:

Do starého Řecka svými kořeny sahající Panova flétna nalézá uplatnění v hudbě jihoamerické kultury.

Mořský sleď obecný tvořil ve středověku klíčovou položku na postním jídelníčku.

Suchomilný vřes obecný je keříček vysoký 30 až 60 centimetrů.

Barokní Vrtbovská zahrada Praha se rozkládá za Vrtbovských palácem na pražské Malé Straně.

Velká dravá tažná ryba losos obecný vniká do evropských řek.

Víme, jak vzniká med ve včelím úlu.

Jak vznikl zmrzlinový kornout určený pro podávání točené zmrzliny.

Rekonstruované zahrady pod Pražským hradem slučují pětici nejhezčích zahrad.

Rozličné názvy českých řek mají původ mnohdy v hluboké minulosti.

Tradiční vídeňský řízek s bramborovým salátem obalíme v trojobalu.

Na kolečka nakrájené a osmažené křupavé bramborové plátky s ricottou chutnají i mírně vychladlé.

Lahodné chlebíčky se salátem a šunkou přijdou vhod jako občerstvení při slavnostních příležitostech.

Hradiště Veligrad se stalo sídlem velkomoravských knížat.

A svět se točí dál

Skvěle připravené křupavé kuřecí řízky v lupíncích jsou chlouba kuchyně. Chutně připravené kuřecí maso strávníky rozhodně neurazí.

A svět se točí dál.