A svět se točí dál

Špenátová polévka recept

Na přípravu jídla podle receptu špenátová polévka budeme potřebovat: máslo, 1 cibuli, 1 až 2 stroužky česneku, 1 až 2 lžíce mouky, 2 mražené špenáty, mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, 1 vejce.

Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme česnek. Když cibule zeskovatí, přidáme ještě jednu až dvě lžíce mouky. Přidáme vodu a špenát. Povaříme a přidáme koření podle chuti a zbytek česneku. Nakonec můžeme do špenátové polévky přidat vejce.


Další články:

Velká dravá tažná ryba losos obecný vniká do evropských řek.

Vychlazený tvarohový cheesecake s jahodami navrstvíme ve více tenčích vrstvách.

Obvykle růžová cukrová vata je zvláštní nadýchaný druh cukrové sladkosti.

Suchomilný vřes obecný je keříček vysoký 30 až 60 centimetrů.

Tradiční vídeňský řízek se obalí v trojobalu a osmaží.

Víme, jak vzniká med ve včelím úlu.

Řízek z telecího masa cordon bleu pochází z Francie.

Mořský sleď obecný tvořil ve středověku klíčovou položku na postním jídelníčku.

Osmažené milánské řízky podáváme s rajskou omáčkou a polentou nebo kuskusem jako přílohou.

Rozličné názvy českých řek mají původ mnohdy v hluboké minulosti.

Bylinkové kuřecí řízky osmažíme dozlatova a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Barokní Vrtbovská zahrada Praha se rozkládá za Vrtbovských palácem na pražské Malé Straně.

Osmažené křupavé kuřecí řízky v lupíncích podáváme s dipy podle vaší chuti.

Rekonstruované zahrady pod Pražským hradem slučují pětici nejhezčích zahrad.

Pečené cheesecake s mangem a ořechy má své chuťové kouzlo.

A svět se točí dál

Špenátová polévka je pěkná zelená vzpruha v polévkovém talíři nebo v misce. Špenát je často označován za superpotravinu, nežli opakovat již mnohokrát napsané, pojďme ho raději ochutnat.

A svět se točí dál.